Thursday, November 29, 2012

Udang Galah

Lama betul tak update blog, again busy bee... Anway last weekend I took my baby & hubby to pasar pagi at stadim shah alam, their first time there and both of them got really excited tapi we all tak jalan sangat pun, just went to food section... Bought nasi lemak and veggie and udang galah.., wuhuuu... Udang galah... Tapi udang ni dah duduk almost 5 days dlm freezer tak masak lagi...

Previously my hubby cousin ada belikan udang from sabah.. 1 kg for RM 40 kot, tak berapa ingat tapi memang besar gile... Dalam 12 ekor, dua kali masak... Menu sama...huhuhu masak lemak cili api...




Oh so yummy... Actually after deliver my baby I macam kureng sket makan udang... Taste dah berubah kot... My dad cakap kalau beli udang jangan beli yang besar-besar sebab liat... Udang dah tua, tapi kita bila tengok udang besar excited melampau kan. This one is udang harimau...

Now tengah pikir nak masak apa udang galah yang di beli dekat pasar tu, bought satu longgok for RM 20, tak ingat berapa ekor. Ada idea tak nak masak apa untuk udang galah? Share with me ok....

- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments: